Καταφύγιο Πρίνος

Καταφύγιο Πρίνος

Απόσταση από το Εαρινό: 4,6Κm

Το καταφύγιο του Ορειβατικού Συλλόγου Ηρακλείου μας βρίσκεται σε υψόμετρο 1.100μ. στους ανατολικούς πρόποδες του Ψηλορείτη στην τοποθεσία Πρίνος από όπου και πήρε το όνομά του. Είναι προσβάσιμο μόνο πεζοπορικά και αποτελεί προέκταση των εντευκτηρίων μας στο βουνό.

Επίσης, από εκεί περνάει το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 μέσω του οποίου μπορεί κανείς να φτάσει στο Δάσος του Ρούβα σε 5 ώρες και στο Οροπέδιο της Νίδας σε 8 ώρες. Οι κοντινότερες κορυφές είναι το Κουδούνι (1.860μ) και η Γυριστή (1.779μ).

Διαθέτει μεγάλο χώρο σαλονοτραπεζαρίας με ξυλόσομπα. Η κουζίνα είναι πλήρως οργανωμένη με δυνατότητα μαγειρέματος σε εστίες υγραερίου και σε ξυλόσομπα/φούρνο. Επίσης, υπάρχει εσωτερική τουαλέτα. Στον πάνω όροφο υπάρχουν δύο δωμάτια με διόροφα κρεβάτια που φιλοξενούν μέχρι και 30 άτομα. Στα δωμάτια υπάρχουν ντουλάπες με κουβέρτες για όλους.

Το καταφύγιο μπορούν να επισκεφτούν και να διανυκτερεύσουν μέλη του Συλλόγου, ομάδες από άλλους Συλλόγους ή παρέες από άτομα που αγαπούν το βουνό και τη φύση. Πολύ συχνά το επισκέπτονται ομάδες μαθητών από σχολεία, μερικές φορές συμμετέχοντας σε περιβαλλοντικά προγράμματα.

Όποιος επιθυμεί να διαμείνει στο καταφύγιο θα πρέπει να απευθυνθεί στο σύλλογο εγκαίρως για διαθεσιμότητα και οργάνωση.

Κατά τη διαμονή σας, υπάρχει πάντα παρόν υπεύθυνο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τα μονοπάτια που οδηγούν στο καταφύγιο είναι πλέον άρτια σηματοδοτημένα με ευδιάκριτες πινακίδες.

Συντεταγμένες WGS84: N35° 11.000′ E24° 58.170′

Τηλέφωνο Καταφυγίου: 697  657 6070

Πηγή: Ορειβατικός Σύλλογος Ηρακλείου

 

Διαμοιράστε το

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Σχετικά